17 Şubat 2015 Salı

Adaya Gerek Yok Ülke Zaten Survivor!


Tek düşünebildiğim o... Özgecan... Daha hayatının baharında gencecik bir beden ve en güzel çağında yaşamak zorunda oldukları...

Korkudan titremiş midir? Yoksa şoka girip kaskatı mı kesilmiştir? En son aklına gelen şey nedir? Üşümüş müdür gencecik bedeni? Bir cana kıyacak kadar aciz mi çaresiz mi erkekler? Peki ya baba olmak bir erkeği daha merhametli yapmaz mı? Bir baba olarak cana kıydığı kızın babası hiç mi aklına gelmez? Bu kadar mı kolay gözü dönmüş, İNSAN dışı bir varlık olabiliyor bu erkekler?

Anlayamıyorum... Gerçekten bu ülke erkeklerini anlayamıyorum. Bu ülke için müslüman ülke diyorlar, muhafazakar ülke diyorlar (öyle ya %50 muhafazakar, öteki tarafı garantilemişler, eminler), her kandilde camiler dolup taşıyor, Ramazanda ülkece oruç tutuluyor (tutmayanlar aforoz ediliyor), her cuma erkekler camilerde vaaz dinliyor, küçücük yaşta çocuklar sübyan okullarına dinlerini öğrenmeleri için gönderiliyor, herkes birbirine fetva vermeye bayılıyorken Allah'ın bir kulunu parmağının ucuyla bile ittirmenin kul hakkına girdiğini ve Allah'ın katında tek affedilmeyecek olanın kul hakkı olduğunu bile bile nasıl onun verdiği canı onun rızası olmadan almaya kalkar insanoğlu? Nerede kaldı müslümanlık? Nerede kaldı nefse hakim olmak?

Etek giymeselerdi, saçı açık olmasaydı, kaşı gözü boyalı olmasaydı, dışarı çıkmasaydı, okumasaydı... Bunlar sizin kendi suçunuzu, sapık düşüncelerinizi kabul edilebilir göstereceğini düşündüğünüz bahanelerden ibaret sadece... Kadını eve kapatmak isteyen zihniyet, suç kadında mı yoksa hakim olamadığınız nefsinizde mi? Çünkü gerçek müslüman olsanız ki öyle olduğunuzu iddia ediyorsunuz ya “Günah =Günah” tır bunu bilirdiniz. Günah olan şeylerin hepsi keskin bir çizgiyle belirtilmiştir. Hiçbir sebep sizin günah işlediğiniz gerçeğini değiştiremez. Sizi günah işlemeye iten tek şey ise sizin sapkınlıklarınızdır. Hepimiz pekala biliyoruz ki sadece açık olan kadınlar değil tacize, tecavüze uğrayanlar. Erkekler, atlar, köpekler, eşekler de mi etek giyiyor? Bu yüzden boş yere kimse zırvalamasın!

Bir kadın ve bir kız annesi olarak çok öfke doluyum. Tüm yitip giden canlar için, bitmek bilmeyen bu kan emiciler yüzünden canlarının bir parçasından ayrılmak zorunda kalan aileler için, her olayla ülkesinden daha da soğuyan duyarlı insanlar için bunları yaşamamıza sebep olan beyinciklere çok öfke doluyum.

Kızıma her baktığımda gözlerim doluyor, uyuyamıyorum... Özgecan'ın annesinin acısını yüreğimin en derin kuytu köşesinde bile hissederken nasıl uyuyabilir ki insan...

Bizler çocuklarımızı nasıl daha iyi bir İNSAN olarak yetiştirebiliriz derdindeyken, koklamaya kıyamadığımız bu emanete nasıl daha iyi bir gelecek sağlayabiliriz endişesi yaşamamalıyız! Hiçbir anne baba çocuğu evden çıkınca “acaba sağ sağlim eve dönebilecek mi?” endişesi yaşamamalı!

Daha 20 sinde, hayatının baharında soldu bir annenin koklamaya kıyamadığı çiçeği... Daha yaşayacak ne günleri vardı... Okuyordu, insanlara daha yararlı bireyler olması için yardım edecekti, belki toplumumuzda çok önemli biri olacaktı, belki çok sevecek ve sevilecekti, hatta bir gün bir kızı olacaktı belki de... Ama bunların hepsi hunharca elinden alındı.... Ne için? Bir dakika belkide bir saniyelik bir zevk için! Buna zevk denebilirse tabii...

Bu ülkede her şey gri oldu artık... Böylesi güzel bir ülkede yaşamaktan soğuttular bizi... Böylesi naif, yardımsever, sıcak kanlı, iyi huylu, edepli, misafirperver yetişmiş bir toplumu bu hale getirenler vereceğiniz hesaptan korkmadan nasıl başınızı koyabiliyorsunuz yastığa?

“Havasına suyuna taşına toprağına
 Bin can feda bir tek dostuma
 Her köşesi cennetim ezilir yanar içim
 Bir başkadır benim memleketim”

Böylesi dizelerin yazıldığı bu ülkede yaşamak bu kadar zor olmamalı... Burası Survivor değil, Türkiye!

Bu ülkenin tekrar yeşermeye ihtiyacı var. Kuruyan köklerinin tekrar canlanması gerek! Edep, haya, sorumluluk, iyilik, empati, sevgi, hoşgörü duygularının yeniden yeşermesi lazım çocuklarımızda ve tüm insanoğlunda... Dünya üzerindeki yaşama hakkı olan her varlığa saygı duymayı öğrenmesi lazım insanoğlunun. İNSAN olmayı öğrenmesi lazım insanoğlunun. Zeka her insanda var! Onu geriletmeye değil, ilerletmeye ihtiyacı var insanoğlunun.

Akıl ve düşünme yetisi Allah'ın bize bir lütfudur. O olmasa hayvandan farkımız ne? Verdiği bu lütfu Allah bize yarattığı canlılara zarar verelim diye mi verdi? Bir düşün! Bir düşün ve silkelen.

Kafi değil mi bu yitip giden canlar? Artık hiçbir çiçek dalından koparılıp, solmasın; hiçbir ocağa ateş düşmesin. El birliğiyle yeşertelim ülkemizi ne olur? İnsan gibi İNSAN olalım ne olur?

Özgecan için... Özgecanlar için....



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder