7 Eylül 2014 Pazar

Yer Çekimi









Yer Çekimi

Vizyon Tarihi : 11 Ekim 2013 (1s 30dk)
Yönetmen       : Alfonso Cuarón
Oyuncular       : Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris devamı...
Tür                  : Bilimkurgu
Ülke                : ABD , İngiltere
İMDB Puanı   : 8,0

Filmin Özeti

    Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?
Y Tu Mamá También, Son Umut, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı gibi filmlerin yönetmeni ve ortak senaristi olarak tanıdığımız Meksikalı sinemacı Alfonso Cuarón'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim-kurgu geriliminin başrollerini ise Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor.(kaynak: www.beyazperde.com)


HiperBetty Yorumu

    İlk fragman yayınlandığından itibaren beni heyecanlandıran ve meraklandıran bir filmdi Yer Çekimi.Bende izlediğim filmlerin yorumunu ilk Yer Çekimi ile paylaşayım dedim.Belki bir çekim gücü oluşturur okuyucularımda :) Film gösterimdeyken Aydın'da olduğumuz için babanneye Zeynep'i bırakıp, sinema salonunda izleme fırsatı bulduğum nadir filmlerdendir.Benim için yeri ayrıdır yani...Çocuklu bir aile olunca ve çocuğu bırakacak yerin olmayınca sosyal hayatında bir çok değişiklikler oluyor.

      Yedi dalda Oscar alan film, ilk olarak bilimsel verilerle başlıyor. “Yeryüzünün 600 km üzerinde sıcaklık +125 ile – 64 derece arasında değişir. Sesi iletecek hiçbir şey yoktur. Hava basıncı yoktur. Oksijen yoktur. Uzayda yaşam imkansızdır.” Son görevine çıkan Dr.Ryan Stone'un (Sandra Bullock ) başına bizim tabirimizle “Bir şeyi kırk kere söylersen olur.” misali bir olay gelir.Sen misin sessizliği seven? Haberleşme panelinden kaynaklandığını düşündüğü bir problemi çözmek için Matt Kowalsky ile çalışırken houstondan Rus uydusunun füzeyle vurulduğu haberi gelir.Başta patlama sonrası oluşan enkaz bulutunun rotası Dr.Stone'un bulunduğu rota ile çakışmıyorken, füzenin patlaması zincileme reaksiyona sebep olur ve yörüngedeki bir çok uyduyu patlatır.Böylece yeni bir enkaz bulutu oluşur.Bu yeni enkaz bulutunun rotası ise Dr.Ston'un bulunduğu rotadır.Enkaz uzay istasyonunu parçalar ve Dr.Stone uzayda sürüklenir.Neyseki bir süre sonra yakışıklı aktörümüz George Clooney “Matt Kowalsky” karakteriyle gelir ve Dr.Stone'u bulur.Enkaz bulutunun bir daha tekrarlanmayacağını düşünürken, maalesef enkaz bulutu tam yeni uydularına kavuştular derken yine yakalar onları.Bu sefer Matt Kowalsky centilmenlik örneğinin şahını sergiler ve kendini feda ederek Dr.Stone ile yollarını tamamen ayırır.Bu aşamadan sonra bile Dr.Stone'un başına gelenler pişmiş ördeğin başına gelmemiştir.Dr.Stone aldığı eğitimlerin ve kendinden beklenen performansın çok üstünde bir performans göstererek yaşam savaşını kazanır..İyi seyirler...
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder